Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 9 februari 2017

När Sveriges statsminister fokuserar på mindre orter

Jag brukar inte lägga mig i den svenska rikspolitiken och det tror jag inte heller att Ölandsbladet gör. Men dagens ledarartikel i bladet är något av en fullträff. Under rubriken "Vad är Byxelkrok om Växjö är mindre ort?" ställer tidningens chefredaktör Peter Boström några relevanta frågor till - gissar jag* - Sveriges statsminister Stefan Löfven.
Denne har nämligen varit ute på en turné för att "fokusera på mindre orter som vanligtvis inte hamnar i politikens eller mediernas fokus" och har då som närmaste anhalt - från oss räknat - besökt Växjö!
Jag under om vi någon gång har haft besök av någon svenska statsminister sedan Thorbjörn Fälldin var här i samband med Centerpartiets riksting i Borgholm 1987 under centerns glansdagar i vår kommun (som vi för allt smör i Småland inte vill ha tillbaka).
* ) Fotnot: Peter skriver bara ut förnamnet, Stefan.
Kommentarer

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Helt rätt!
      Jag minns det nu. Jag höll närapå att kollidera med honom då, när hans bil svängde ut på 136:an från Klinta Campings utfart efter att han varit på Klintagården och talat. Det var en sommarkväll och jag var på väg norrifrån nedför Klintabacken. Måste nästan ha varit ett valår eftersom självaste Göran Persson kom på besök. Och då var han ju fortfarande statsminister.
      Tack för påpekandet!

      Radera