Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 10 augusti 2013


Mer på bloggen blir det här igen först nästa lördag förmiddag den 17 augusti. Om inte något alldeles särskilt inträffar innan dess!

4 kommentarer:

  1. Till alla barn och föräldrar i Runstens Skola!
    Hoppas innerligt att ni inte låter er utpressas av Borgholms Kommun!!! Det finns inget giltigt beslut om nedläggning av skolan i Runsten!!! Därför bör man envist hävda sin rätt till skolstart i Runsten!! Kommunen struntar i Förvaltningsrätten dom och dessutom verkar en demokratisk rättsprocess vara satt ur spel! Det tråkiga med politiska skämt är att de är folkvalda! Vilken tur att Borghoms invånare har Per Lublin!!

    SvaraRadera
  2. Hej Gia och tack för dom värmande slutorden!
    Det känns bra att det finns några som tycker så och också vågar uttrycka det offentligt!

    Otur dock för kommunens invånare är att vi har sådana som politiker som Lisbeth Lennartsson och Christina Ateva på ledande posititioner. För att bara nämna några. Och så alla dessa flata politiker som Ilko med flera som LÅTSAS ställa upp för sunt förnuft men som sedan viker sig för kommunalrådet. Otur för kommunens invånare är inte minst att ha en sån som Eddie Forsman som verkar vilja lägga ned allt vad kommunal service heter utanför tätorten och att dom andra politikerna rättar sig allt för mycket efter honom. Får dom fortsätta att hållas kommer dom att köra Borgholms kommun i botten.

    En verklig ljuspunkt är att om föräldrarna nu står på sig så lär skolverksamheten i Runsten vara igång inom mycket kort, oavsett vad Lennartsson, Ateva och Lars Bylund hittills försöker låtsas. Dom har inget val så som Skollagen är formulerad.

    Skulle dom underlåta att se till att skolan står öppen nu på måndag torde åtal för grovt tjänstefel vara att vänta och sedan kan det bli tal om skadestånd till föräldrarna för var dag som går innan undervisningen i Runstens skola är igång igen. Dom har haft gott om tid på sig och valt att sitta med armarna i kors så dom har ingenting att skylla på!

    Så snart lär det gå undan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Tack för Ditt svar! Följer med stort intresse fortsättning på detta ärende! Hanteringen av ärendet tyder på bristande demokratisk insikt och dessutom stor brist på juridisk kompetens! Följer förhoppningsvis webbsändningen ikväll! Förresten, varifrån kommer pengarna till upprustningen av Gärdslösa skola???
      Gia

      Radera
  3. Hej igen Gia!

    Håller fullkomligt med Dig i Din analys.

    Pengar till upprustningen av Gärdslösa skola finns inte. Man har satt spaden i jorden trots att lagakraftvunnet beslut saknas och att finansieringen inte är klar.
    Frågan kommer att diskusteras i kommunfullmäktige ikväll som ärende nummer 12, FÖRMODLIGEN efter kaffepausen, men det kan ju också bli tidigare. Man vet aldrig riktigt.

    Under själva kaffepausen som brukar vara vid åttatiden och hålla på en halvtimme hade jag inte tänkt sända så Du får vara beredd på att det då är tomt i rutan.

    SvaraRadera