lördag 10 juni 2017

Ny krock på måndag planerad med flit - nu gäller det förskolan Sandhorvan i Böda!

För två  veckor sedan skrev jag ett inlägg om 

En inbillningsnämnd och en inbillningsförvaltning som styrs av en halsstarrig gammal gubbe  

- d v s utbildningsnämnden och utbildningsförvaltningen som ju styrs av en gammal stelbent s-politisk stöt vid namn Lennart Andersson som inte gillar öppenhet och insyn och som hade kommit på den i hans tycke geniala idén att flytta nämndens sammanträde till exakt samma dag och klockslag som kommunstyrelsen.
Därmed hade den gamle stöten garderat sig att kommunstyrelserummet i Stadshuset skulle vara upptaget. så att hans inbillningsnämnd skulle slippa vara där. I det rummet sitter som bekant en alldeles utmärkt webbkamera monterad som kan  filma och direktsända alla sammanträden, något som han inte gillar.
En väl planerad krock kan det tyckas. 
Dessutom hade Lennart Andersson säkert hoppats att jag i egenskap av ks-ledamot skulle vara i ks-rummet och inte komma med min mobilkamera till hans på papperet öppna sammanträde, som samtidigt skulle hållas i Störlinge. Och som stängdes när jag trots detta kom dit.
-------------------------- 
Men utbildningsförvaltningen har även lyckats arrangera en annan krock och nu gäller det förskolan Sandhorvan i Böda. 
Förvaltningen har nämligen fått i uppdrag av nämnden att göra en översyn av förskoleverksamheten i Böda för att eventuellt flytta denna till förskolan i Löttorp - något som skulle gå  stick i stäv mot kommunens mål för utvecklingen på norra Öland och en levande landsbygd. 
Och för att smidigt kunna hantera de föräldrar i Böda som vill ha kvar förskolan där, så har förvaltningen inbjudit dem till ett informationsmöte för att försöka övertyga dem om fördelarna med att flytta hela verksamheten till förskolan i Löttorp. Och då känns det tryggast för förvaltningen om inga politiker dyker upp som kan tänkas engagera sig för att förskolan i Böda ska få vara kvar. 
Således bestämdes mötet till just den 12 juni, samma kväll som kommunfullmäktige ska ha sammanträde i Borgholm och flertalet kommunpolitiker befinner sig där . Smart, va? Tycker säkert Lennart Andersson.
Jag tycker att det är dj-kligt dåligt! 
Kommentarer

4 kommentarer:

 1. Hur många sitter i fullmäktige av nämndens ledamöter?

  SvaraRadera
 2. Hej Unknown!

  Fem av nämndens ordinarie nio ledamöter sitter också i kommunfullmäktige, nämligen Martin Johansson (s), Eva Wahlgren (c), Emma Jensen (c), Björn Andreen (m) och Sofie Jakobsson (kd).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på detta verkar det mycket oansvarigt att förlägga nämndens möte på samma tid som fullmäktige. Hur kan denna majoritet godkänna detta förfarande?

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera