Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 18 juni 2010

Sent ska syndarna vakna, men bättre sent än aldrig!


Äntligen har Eddie Forsman (m) märkt att det finns en folklig opinion mot planerna på en Air Park vid Borglanda. Tidigare i veckan upptäckte han att detsamma när det gällde den tilltänkta förbifartsleden förbi Borgholm över Kolstad jordbruks- och kulturlandskap. Grattis och godmorgon, Eddie!

För ett par veckor sedan upptäckte Lisbeth Lennartsson (c) samma sak.

Och nu verkar det som om ingen av dem vill ha vare sig Air Park och förbifartsled, något som dom tidigare var anhängare av. Bra!

Men varför denna plötsliga klokskap just nu? Det är möjligen inte för att det snart är val? Månne har dom sneglat på Ölandspartiets valmanifest överst på denna hemsida, där det står att både planerna på förbifartsleden och Air Parken måste slängas i papperskorgen för gott, eftersom grunden för demokrati är att de styrande rättar sig efter folkopinionen. I så fall kan dom snegla lite till så inser dom att det samma gäller Ekerums exploateringsplaner i Rällaskogen.

När ska Eddie Forsman och Lisbeth Lennartsson plötsligt märka att det faktiskt också finns en stark folkopinion för att behålla hela Rällaskogen fri från exploatering?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar