Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 8 januari 2014

Gruppboendeskandalen i Löttorp måste utredas AV NÅGON UTOMSTÅENDE!

Den politiska pajkastningen mellan Ilko Corkovic (s) och Eva Karlström (m) är nu inne på sin andra vecka. Dom träter om ansvaret för det som har hänt på gruppboendet vid Åkerbohemmet och som på nytt har ställt Borgholms kommun vid den rikspolitiska skampålen. 
Men båda har suttit med i socialnämnden under den tid som de eländiga förhållandena på gruppboendet förmodligen har pågått. Jag har svårt att tro att alla skulle vara totalt ovetande om vad som försiggick på gruppboendet. Det lär ju ha förekommit en hel del signaler tidigare om att allt inte var som det skulle där.
Socialchefen har - när missförhållandena på gruppboendet kom ut och skulle hamna i pressen - startat en internutredning av händelserna på gruppboendet och låtit en anställd inom förvaltningen göra utredningen. Den personen lär väl inte komma på tanken att utreda vad socialchefen visste eller inte visste om förhållandena på gruppboendet innan den statliga myndigheten slog larm. 
Det är ungefär som att låta poliser i samma distrikt utreda när kollegor misstänks för misshandel i samband med ett ingripande. Så mycket som möjligt tystas ner. 
Har därför skrivit till både socialnämnden, kommunstyrelsen och deras respektive arbetsutskott - som alla sammanträder i nästa vecka -  och begärt att det omgående får göras en utredning av någon helt utomstående.




Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar