Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 19 december 2018

Beklagar gårdagen

Beklagar att LÄNKEN i gårdagens inlägg - till det extra kommunfullmäktigemötet i Borgholm - inte fungerade förrän mötet nästan var slut. Den som missade mötet igår och gärna vill se eländet i efterhand kan emellertid klicka HÄR! 
Beklagar dock ännu mer att beslutet som föranledde detta möte blev som väntat - att en i förhand manipulerad folkomröstning om kommunsammanslagning ska genomföras i maj. Trots att ölänningarna vid en folkomröstning så sent som för nio år sedan redan har sagt nej till en kommunsammanslagning. 
En därigenom onödig folkomröstning som kostar Ölands invånare en massa pengar som hade kunnat användas bättre. Måtte folkets svar bli ett rungande nej till politikernas idé att slå ihop kommunerna. 
Må vara att de flesta kommunpolitiker gärna hellre har en politisk position i en kommun med 25 000 invånare än i en kommun med 10 000 invånare och därmed lite högre status och kanske högre arvode. Men vad f-n ... 
Som sagt var, beklagar gårdagen. 
Kommentarer 
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar