Kommunens namn kommer sig av av att man alltsedan förra mandatperioden konsekvent endast utser gubbar som ordförande för samtliga kommunala styrelser och nämnder och kommunen därmed är unik i Sverige!
Kommunen hette tidigare Borgholms kommun.

* * * * * * * * * * * *
Idag torsdag den 28/5 är det Ingeborg och Borghild i almanackan och vi tänker också på Bojan.

torsdag 13 juni 2019

Invigning av Ingemansland i Löttorp kunde ske som utlovats

I torsdags för en vecka sedan var det invigning av den nya lekplatsen i Löttorp som ni kunnat läsa om i tidningarna och som ligger vid södra änden av Björkvägen i centrala Löttorp. En välbehövlig lekplats för mindre barn som komplement till den nya allaktivitetsanläggningen nära skolan och idrottsplatsen.  
Och vem tror ni höll invigningstalet? Jo just det, naturligtvis Årets linslus kommunalrådet Ilko Corkovic! Som senare samma dag lade ut ett inlägg om det hela på Facebook:
                             
En kanontrevlig invigning av lekparken i Löttorp!
Staffan Larsson är med Ilko Corkovic. 20 tim                                        
Invigning av nya lekplatsen i Löttorp. Tal av Ilko Corkovic och bandklippning av barnen.

Där vi ser Ilko poserande som vanligt mitt i bild. På en stor bild. Det fanns även några mindre bilder under med lekredskap och lekande barn.
I sitt facebookinlägg har Ilko naturligtvis passat på att plocka in ett två timmar äldre FB-inlägg från "kommunalrådskollegan" Staffan Sossedräng Larsson (längst till höger i vuxenraden på bilden)                        
Saxat av mig från Facebook dagen efter, d v s i fredags. Men som jag väntat lite med att kommentera här tills nu. Då jag samtidigt ska dra lite av bakgrunden.
Det är då för väl att Ilko för en gångs skull förverkligar något av det han lovar att försöka göra, nämligen när han gick i höstas gick med på att barnen på norra Öland skulle få den här lekplatsen och den skulle vara färdig att kunna invigas just den 6 juni - alltså i torsdags för en vecka sedan. 
Men här han har ju inte haft så mycket att välja på. För egentligen så är det inte Ilko som ska ha äran för denna lekplats utan föräldren Katja Ingeman i Löttorp som tyckt att barnen på norra Öland behövde en riktig lekplats och som gått i bräschen för en grupp föräldrar som tyckt sammaledes. De var väl milt sagt upprörda över att barnen på norra Öland hade prioriterats bort när det planerades för hur budgeterade medel för lekplatser i vår kommun skulle användas. 
Så dom bjöd in ledande företrädare för samtliga partier i kommunen till ett möte i Löttorp en kväll i mitten av november nu i höstas. 
Av oss inbjudna var det bara Ilko och nyblivne sossedrängen Staffan Larsson som kom. Förutom jag (som faktisk fick samåka till mötet med Ilko - vilket inom parentes nog är sista gången som jag fått/får skjuts med honom). 
Övriga inbjudna tyckte väl att det var onödigt att åka dit eftersom ju valet var över och det inte är förenat med något arvode att komma till ett möte som inte är arrangerat i kommunal regi. Nu var jag kanske lite elak.
Vi inbjudna som kom till mötet fick se och höra vad föräldrarna och barnen hade tänkt sig. 
Ilkos invändningar om begränsad budget och behovet av utredningar gjorde inte avsett intryck på de närvarande föräldrarna, ty dom var synnerligen väl förberedda och kunde presentera såväl lämplig plats som kostnadskalkyler och prislistor på lekredskap.* 
Inget verkade vara lämnat åt slumpen. Som av en händelse fanns det på plats även en person inom branschen som erbjöd sig att kostnadsfritt ha alla erforderliga ritningar klara till veckan efter. 
Det fanns således inget mer som behövde utredas - och inget att lägga i långbänk - utan nu handlade det bara om den politiska viljan och här fanns två av tre i kommunledningen (d v s kommunstyrelsens arbetsutskott) på plats - Ilko och Staffan - så efter att alla praktiska frågor var lösta avslutades mötet med en tur till platsen ifråga som förevisades i ficklampesken, varvid för säkerhets skull dagen för invigningen bestämdes. Det kan man verkligen kalla effektivt!
I Borgholm har vi lekskeppet i Bäckmanska parken - vilket ännu inte har fått något folkligt förankrat namn - och den påkostade platsen framför kyrkan som i folkmun fått namnet "Leos lekland" efter förre stadsarkitekten Leo Eriksson. Kanske att den nu invigda lekplatsen i Löttorp lämpligen kunde få heta "Ingemansland"?

*) Fotnot: En spottstyver mot vad som satsats i centrala Borgholm.

Kommentarer / Kommentera!
Klicka HÄR, dela och sprid gärna vidare på Facebook!


Relaterade inlägg:
Bra möte i Löttorp satte fart på gungorna. Äntligen lekplats på G! - torsdag 15 november 2018 
Inte bara lekplats... Känner att jag måste be norra Öland om ursäkt! - torsdag 15 november 2018      
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar