Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 14 januari 2020

Sex kilo jul till ända

Så igår var det Tjugondag Knut och julgranen kläddes av och åkte ut. Och inte blev det någon vit jul i år heller. 
Även om julaftonen blev alkoholfri på grund av bilkörning till nära och kära  samt bilkörning till julottan nästa morgon. 
Men redan dan före dan före dopparedan - den 22 december - så griljerades julskinkan som  traditionsenligt skulle provsmakas med kall öl och snaps. Och så blev det förstås. 
Och mitt i allt julfirande med julmat och därtill dricka så har det varit nyårsfirande med bubbel när det nya decenniet skulle skålas in.
Och till alla kvällarna med nötskålen på bordet så blev naturligtvis gott med gin och tonic. 
Och nu på morgonen visar det sig att under dom tre veckor som julen pågått så har jag lyckats gå upp hela sex  kilo! Inte illa! Mycket tack vare dadlar och fikon, saffransbröd, pepparkakor, julkknäcke och olika mjuka frukostbröd, sötstark senap till julskinkan, gristungan och press-syltan, rödkål, julöl och julmust, julglögg, tonic, clementiner, sötmandel, russin, chokladpraliner och andra gotterier. Så nu jag har ett bra utgångsläge att starta med när jag ska återgå till LCHF-kost och därmed gå ner en massa kilon. 
Däremot har det blivit väldigt sparsamt med julklappar denna jul. Det enda paket som jag lyckats åstadkomma tillägnades en person som älskar skumtomtar och som fick en vers att klura på: 

 
Mer poetisk än så klarar jag inte av att vara 🙂 
Och med detta är mitt jullov till ända och det vardagliga bloggskrivandet kan fortsätta igen!

 Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R
       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar