Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 22 augusti 2017

Vad sa Marcel?

Och vad var det då som denne Marcel van Luijn sa på fullmäktigemötet som jag tyckte var lite väl magstarkt? Jo han sa så här: 
- Hur många i vår kommun känner faktiskt till medborgarförslag? Gå ut och fråga om medborgarförslag! Jag är säker på att ingen har nån aning om medborgarförslag och vilka medborgarförslag som har lyfts dom senaste fem sex åren. Ingen vet!
Det här är att grovt undervärdera kommunens medborgare och deras kunskaper. Om Marcel är så tom i bollen att han själv inget vet, så innebär det inte att övriga medborgare också måste vara det.
Sur och okunnig Marcel...

... en riktig besserwizzer i talarstolen.



















Jag kan upplysa Marcel om att bara under dom senaste tre åren har ett stort antal medborgarförslag lämnats in varav flera har fått bifall och har t ex Kiki Lundhs medborgarförslag om att färdigställa en hundrastgård vid Slottsskogen blivit genomförd. Om medborgarna vore så okunniga som Marcel vill göra gällande skulle ju inget medborgarförslag ha blivit inlämnat. 
Det är i mitt tycke obegripligt att en person på Marcels intelligensnivå kan få sitta med i kommunledningen, men han är faktiskt en av de tre personer som utgör kommunens högsta ledning!
Salig kommunalrådet Ivar Nilsson fick en gång frågan: - Hur dum får en politiker vara?! Han svarade: - Mig veterligt finns ingen gräns! Tyvärr är det nog så att Ivar hade rätt.
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar