Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 28 maj 2019

Förmiddagstjafs i kommunstyrelsen

Hela förmiddagen idag har kommunstyrelsen suttit i möte. Dom började sitt möte på dagis och där kunde dom väl lika gott  ha stannat resten av dagen. 
Men efter en halvtimme på förskolan Skogsbrynet så flyttade dom över till KS-rummet i stadshuset, där det varit sedvanligt öppet som allmänheten kunnat - och fortfarande kan - följa. 
Såväl kommunalråd som "oppositionsråd" och nästan alla i kommunstyrelsen har ju velat slå ihop de båda ölandskommunerna till en enda, där dom antagligen sett fram emot nya statusfyllda uppdrag, så nu såg dom minst sagt lite molokna ut när dom insåg att den öländska befolkningen till övervägande del tyckte annorlunda - trots deras (politikernas) massiva "ja-kampanj".                        
Ledargänget med Korken i mitten, Staffan Sossedräng till vänster och kommunistan Sara Kå till höger

"Oppostitonsråden" Carl Malgerud och Marcel van Luijn
Efter några timmars meningslöst käbbel om budgetfrågor och annat (se ärendelistan, där det bl a återfinns förslag om tiggeriförbud utanför butiker i vår kommun - samt om skolskjutsar till alla grundskoleelever) som slutade med alltihop rätt igenom blev som Korken ville ha det - med stöd av Staffan Sossedräng (C) och Sara Kå () . I varje fall tills vidare. 
Var där och tog några bilder och gick sen hem och följde det hela i direktsändning. Får väl erkänna att det inte gav så mycket. 
Den som i efterhand vill höra på tjafset - kan klicka här: 
Del 1 - fram till kafferast (1 timme och 2 minuter)
Del 2 - efter kafferast (1 timme och 59 minuter)
Foto: Per Lublin
 Kommentarer / Kommentera!
Klicka HÄR och dela om du vill sprid detta  ganska meningslösa vidare på Facebook!                            
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar