Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 15 november 2019

Debatt eller monologer?

På måndag kväll blir det Allmänpolitisk debatt i vårt kommunfullmäktige. D v s någon slags motsvarighet till riksdagens partiledardebatter och som vi har i stadshuset två gånger per år. Med den skillnaden att medan partiledardebatterna brukar hålla på en hel förmiddag eller mer, så får våra allmänpolitiska debatter bara hålla på en timme och där får också fler politiker än en från varje parti vara med och debattera. 
Härom dagen fick jag från kommunfullmäktiges ordförande veta att den här gången ska den allmänpolitiska debatten få handla om lite av varje och inte vara knuten till något speciellt tema som det tidigare oftast varit. D v s det blir fritt fram för alla att prata om nästan vad som helst. I och för sig kanske inte något fel.
Men gruppledarna från varje parti får hålla ett inledningsanförande på 7 minuter. Och eftersom det finns åtta partier i kommunen innebär det att om varje gruppledare håller ett inledningsanförande på 7 minuter så går det åt 56 minuter bara till inledningen och då återstår endast 4 minuter till själva debatten.  
Vem som helst borde kunna inse att detta är galet, så jag ska kontakta ordföranden igen och fråga om hon inte kan begränsa tiden för varje inledningsanförande till 4 minuter, vilket borde vara fullt tillräckligt. Det måste väl för höge farao ändå få bli någon rimlig tid över till själva debatten, eller hur!? 
Annars är det ju egentligen inte en debatt utan bara en samling monologer! Hur det blir får ni veta på måndag kväll, då den allmänpolitiska debatten borde kunna inledas någon gång mellan halv sju och sju. Beroende på hur lång tid ärendena innan tar. Här är ärendelistan. Och HÄR är länken till direktsändningen som startar kl 18.00.
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar