Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 24 juli 2010

Ljuspunkter eller ej? Upplysande kortfilm


Fruntimmersvecka utan regn, det går ju förstås inte. Det rekordvarma soliga sommarvädret dröjde sig kvar under Sara, Margareta och Johanna, men i torsdags på Magdalenadagen brakade regnet loss och igår på Emma strilade det ner mest hela dagen och det ser ut att fortsätta så under helgen.

Och vad kan vara trevligare en regnig dag än att se på bra film?
Här en liten konstnärlig kortis av Stefan Olof Lundgren riktad till den alerte 10-årige Kevin Rodriguez i Löttorp. "Spara och slösa vid Halltorp" heter filmen och är delvis inspelad under ett kommunfullmäktigemöte i vintras. Klicka här, skåda ut över den öde men upplysta "Företagsbyn" vid Halltorp, det nattsvarta mörkret över bostadsområdet och lyssna på Stefan Olof som berättar!

2 kommentarer:

  1. Trevlig film, men var kommer Kevin in i bilden???

    SvaraRadera
  2. Kevin är en liten klipskt 10-åring på norra Öland som tidigare lämnat in ett medborgarförslag till kommunfullmäktige. Han var också personligen med och talade för sin sak i kommunfullmäktige när förslaget skulle behandlas - vilket jag skrivit om i ett inlägg här den 4 februari i år. I ett annat inlägg här i bloggen - den 9 februari - har jag också lagt in länk till EN ANNAN FILM av Stefan Olof Lundgren: KEVIN HAR EN IDÈ (där man kan se och höra Kevins framträdande i kommunfullmäktiges talarstol. Kevin var också med och lyssnade när den missriktade belysningen vid Halltorp diskuterades i kommunfullmäktige, och det är kanske därför som Stefan Olof vänt sig till Kevin med sin berättelse.

    SvaraRadera