Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 25 juli 2010

Slutet på fruntimmersveckan. Nu räcker det med regnande!


När fruntimmersveckan slutade igår så var det inte bara med ihållande regn utan också ordentlig blåst.

På väg till min systers årliga sommarfest i Långlöt hejdades bilen som jag färdades i av ett träd som fallit över vägen i Lindby minuten före. Väl framme i Långlöt fick jag av andra tillresta gäster höra om nedfallna träd över såväl vägen mellan Kalleguta och Öjkroken som vägen genom mittlandsskogen mellan Vedby och Ismantorp.

Den tilltänkta utomhusfesten fick hållas i familjens kök, där min organisatoriska syster lyckades stuva in ett fyrtiotal personer kring långbord i diverse vinklar. Tur att hon har stort kök! Vi kunde till och med vingla oss fram mellan stolsraderna och ta för oss av från massor av uppläggningsfat och vinboxar på köksbänken. Trevligt - som alltid vid syrrans hemma-hos-knytkalas - blev det hur som helst.

Men ett litet tips för alla som tänker bjuda in till trädgårdsfest nästa sommar och som inte har så mycket plats inomhus, välj gärna ett datum utanför fruntimmersveckan!

Men det här med regnet. Nu har marken fått vad den behöver. Nu kan det räcka med regn för ett tag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar