Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 3 december 2018

Gubbigt

Det här inlägget har jag hämtat från Gubbholms kommuns hemsida:

Uppvaktning med 25-årsgåva

30 november 2018
Idag uppvaktades de som varit anställda i kommunen i 25 år. Alla bjöds på lunch på Hotell Borgholm och fick en minnesgåva. Årets ”25-åringar” är Jan-Olof Forslund, Ann-Catrin Niklasson, Mariana Ottosson, Helen Jonsson,  Boel Bursell, Elisabet Karlsson,  Camilla Karlsson, Gunilla Gottfridsson och Katarina Gunolf. Saknas på bilden gör Anneli Johansson, Carola Svensson och Ulrika Pettersson.

Typiskt Gubbholms kommun att gubben i sällskapet nämns före kvinnorna som varit anställda  25 år i kommunens tjänst!
Gubben i sällskapet
Står gubbskrället först bland de uppräknade för att han är gubbe eller för att han även råkar vara politiker (S)?

Något beskuren teckning: Per Lublin 
Plats för kommentarer

Relaterat inlägg: 
Ytterligare fyra år med Gubbholms kommun??? - fredag 23 november 2018

Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR! 
                                           

7 kommentarer:

  1. Lite gnälligt är det väl?
    Gubbholms 25-åringar verkar inte särskilt gubbiga, tyx det

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du behöver ju inte skjuta på budbäraren. Ska det kallas gnälligt att påpeka sånt som borde ändras på? Eller är det fullt OK att PERSONALEN SOM UTFÖR DET VIKTIGA ARBETET nästan uteslutande är kvinnor medan POLITIKERNA SOM SKA BESTÄMMA om det nästan uteslutande är män och samtliga ordförande i styrelser och nämnder till hundra procent är gubbar?

      DET ÄR INTE PERSONALEN SOM ÄR GUBBIG UTAN BESLUTSFATTARNA!!!


      Vem av dom tolv som nu har arbetat i 25 år i kommunens tjänst tror du för övrigt har den högsta månadslönen? GUBBEN som syns främst i bild på kommunens hemsida och nämns först i texten eller NÅGON AV DE ELVA KVINNORNA?

      Radera
  2. Du som vill verkar vilja stå upp för jämställdhet. Hur många kvinnor bidrar öp med i kommunfullmäktige? "Att sopa rent framför egen dörr" är en gammal god regel, tycker att du ska ta dig en rejäl funderare på den regeln överlag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ölandspartiet bidrog med sex kvinnor på partiets valsedlar till kommunfullmäktige. Därmed hade partiet levererat möjligheten för väljarna att välja in sex nya kvinnor i kommunfullmäktige.

      Hur väljarna sedan röstar är en helt annan sak och dessvärre blev endast EN av dessa kvinnor invald. På en ersättarplats.

      Radera
  3. Och på de 6 första platserna så var 5 gubbar.

    SvaraRadera
  4. varför finns det inga kvinnor i"gubbölandspartiet?"

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns kvinnor i alla partier. Däremot finns det numera inga kvinnor på någon enda av ordförandeposterna i vår kommuns styrelser och nämnder. Och det är illa nog!

      Radera