Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 22 oktober 2020

Onödigt många ledamöter i en lokal - på plats att alla som var där nu låter testa sig mot covid-19!

Absolut onödigt många ledamöter i en lokal. Så skrev jag också i mitt nog så befogat upprörda blogginlägg här i tisdags.
Varför plötsligt utöka antalet närvarande ledamöter från tjugo till 35? När coronasmittspridningen är på väg att bli värre! 
Och hur lämplig är biosalongen i Folkets hus i detta sammanhang med tanke på hur trångt det är att komma in där!?
För att inte tala om hur om hur olämpligt det är att samlas 35 personer för fika i den lilla lokalen ”Törnrosen” i samma hus!
På den tiden för länge sedan när kommunfullmäktige bestod av 41 ledamöter och hade ”Törnrosen” i Folkets hus som sin vanliga möteslokal, så var där väldigt trångt och därför flyttades mötena för snart tjugo år sedan till Tingssalen i Stadshuset. 
Att nu under coronatider samlas cirka 35 personer i densamma "Törnrosen" för fika måste ju då innebära onödig trängsel. Och - inte minst - onödig risk!  
Särskilt som det bland dom 35 finns potentiella superspridare, som t ex en ledande politiker som nu åker runt och hälsar på hos i stort sett varenda företagare i kommunen för att visa upp sig och bli plåtad! Förutom alla invigningar som han och hans grabbgäng deltar i!          
Att vistas i samma rum som dessa grabbar i kommunledningen kan redan det vara en risk, eftersom det nog bara är en tidsfråga innan dom - liksom den amerikanske presidenten visade sig göra - kan komma att gå runt med covid-19. 
Det borde vara på sin plats att samtliga trettiosex personer (ledamöter och några till) som var därvarande vid mötet i Folkets hus i måndags nu låter testa sig mot covid-19 så att inte några av dem är smittade och nu sprider smittan vidare!
Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar