Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 1 oktober 2020

Valdebatternas Titanic

Tidigt igår morse brakade det loss i en första valdebatt (om man nu kan kalla det så) mellan huvudkandidaterna i det amerikanska presidentvalet som ska hållas om en månad - den sittande presidenten Donald Trump och utmanaren förre vicepresidenten Joe Biden. Ingen av dem med anknytning till Öland.

Åhörde reprisen (med svensk text) i går eftermiddags kl 14.00 i SVT 2. 
En lekstugedebatt i komunfullmäktige i vårt stadshus kan te sig fullkomligt seriös i jämförelse med det barnsliga storgräl som utspelade sig under en och en halv timme inför TV-publiken. 
Stackars moderator som hela tiden blev avbruten när han skulle ställa frågor enligt uppgjord mall. 
Till och med amerikaner lär ha blivit chockade efter debatten som redan lär ha kommit att ganska träffande kallas en ”valdebatternas Titanic”. 

 

Vill du se och höra en liten svensktextad sammanfattning på ett par minuter av spektaklet kan du klicka HÄR!

Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar