Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 29 januari 2021

Coronaläget idag



SJU nya fall av covid-19 bland våra kommuninvånare har registrerats sedan   fredagen. Sex var det veckan innan. Så det är svårt att påstå att smittan minskar hos oss. Så nu är det sammantaget 257 kommuninvånare i vår kommun som blivit smittade sedan smittan bröt ut. 

Just nu är det två i vår region (Kalmar län) som man vet är drabbade av den ”brittiska” muterade mer smittsamma varianten av covid-19 men var i länet som de finns/hör hemma hemlighålls dessvärre. Kan någon av dem finnas hos oss på Öland? Är det någonstans där vi bör vara extra vaksamma? 

Det brukar varnas på radion var det kan finnas lösspringande hästar på vägen så att vi inte ska krocka, men inte med ett ord varnas det för var det kan finnas särskilt smittspridande personer! Hur länge ska våra smittskyddsansvatiga hemlighålla sådant? 

Inte underligt att förtroendet sjunker! 

Kommentarer

Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka " R 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar