Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 30 januari 2021

Tänk att det ska behövas en liten sällsynt viol ... !

Förra lördagen kunde vi läsa i Ölandsbladet om hur den lilla silverviolen Viola Alba kan komma att sätta käppar i hjulet för det prestigefyllda nya stora äldreboendet vid Ekbacka i Borgholm som är meningen att helt ersätta de nuvarande äldreboendena i den södra kommunhalvan (som Soldalen, Strömgården m fl). 

Detta har föranlett mig att med en insändare i Ölandsbladet utrycka min tacksamhet till den lilla fridlysta rariteten som i vår del av världen enbart växer på några få ställen enbart vid vår lilla stad. 

Insändarens finns publicerad i dagens tidning. För dom som av någon konstig anledning inte har Ölandsbladet går den även att läsa här:


Klipp ur dagens nummer av Ölandsbladet

Det är ju inte klokt att det ska behövas en liten sällsynt viol för att stoppa dom idiotiska planerna på att stuva in våra sköra äldre i ett mastodontkomplex och att pandemin ännu inte lyckats få våra prestigefyllda beslutsfattare att tänka om!

Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka " R 

1 kommentar:

  1. Hej, jag är NIRA SHALOM, jag är här ute för att sprida de goda nyheterna till hela världen om hur jag fick min ex-kärlek tillbaka. Jag blev galen när min kärlek lämnade mig till en annan tjej förra månaden, men när jag träffar en vän som presenterar mig för Baba Wale da Wiseman, den stora budbäraren, berättade jag mitt problem för Baba Wale om hur min ex-kärlek lämnade mig och också hur jag behövde få jobb i ett mycket stort företag. Han sa bara till mig att jag har kommit till rätt ställe där jag kommer att få mitt hjärtabegär utan någon biverkning. Han berättade för mig vad jag behöver göra, efter att det var gjort. Under de närmaste två dagarna ringde min kärlek till mig i telefon och sa ledsen för att jag levde mig innan nu och även nästa vecka efter att min kärlek kallade mig till ber om förlåtelse, jag kallades till intervju i mitt önskade företag om jag behövde arbeta som handledare. Jag är så glad och överväldigad att jag måste berätta detta för hela världen om hur Baba Wale hjälper mig att tillgodose mitt hjärta. Baba Wale är specialist på all slags förtrollning och god magi. Om du behöver någon form av hjälpkontakter, Baba Wale, på följande e-postadress: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +2348136951551 Viber +2348136951551 Tack mig senare

    SvaraRadera