Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 24 november 2018

Vi reder ut karamellen: Om att ha black lördag eller vara gul dagen efter "Black Friday"

Ni kanske visste att vara "black" på slangspråk är detsamma som att vara utan pengar. Så har man handlat som en idiot på "Black Friday" - vilket dessvärre allt för många gör, så kan man vara "black" dagen efter. Så därför är det många som har "black" lördag idag, i synnerhet dom som ännu inte har fått månadslönen och handlade upp sina sista pengar igår. 
Tidigare sade man att vara "gul". Men det har blivit "black", som egentligen är lika med gult när man talar om hästar. T ex är ju fjordhästarna blacka. 
Norska fjordhästar
"Black" på amerikanska är något helt annat och en helt annan färg, nämligen svart.
I en av sina låtar (som ni kan höra HÄR) sjunger Owe Thörnqvist: 
- Jag är gul som en postcykel, vännerna har gått. Tittar slött i tidningen och på min penninglott. Bland lögner och annonser står ett nummer... Det är inte sant!!! 
.................................................................................................     
Hoppas att just du inte tillhör dom gula eller blacka efter gårdagens galna handel. Själv valde jag att ha en vit fredag och handlade inte annat än dagens förtäring och en tidning. Så trist är jag.
Foto: Wikipedia 
Relaterat inlägg: 
Ytterligare en karamell att suga på - lördag 24 november 2018
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar