Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 12 december 2017

ICA räddar Luciadagen i vår kommun!

Historien verkar upprepa sig. Inget lussande för allmänheten på själva Luciadagen. Vill man se en livs levande Lucia den dagen får man bege sig till grannkommunen, närmare bestämt till Gårdby. Så var det förra året och så ser det ut att bli även i år. 
Om det inte hade varit för ICA-handlaren Richard Teern i Borgholm som även i år ordnar ett traditionellt luciatåg genom sin stora butik i Borgholm. På just Luciadagen och inget annat! Och Rickards initiativ verkar ha spritt sig inom ICA-rörelsen, så att i morgon på Luciadagen får även ICA-butiken i Löttorp besök av Lucia.
Bra Richard Teern som håller fina traditioner vid liv! 
Ser nu fram emot att hembygdsföreningar, kyrkor m fl aktörer återgår till luciafirande på rätt dag! Och varför inte en kommunalt korad lucia som besöker våra äldreboenden på luciamorgonen och går i täten för ett luciatåg genom både Borgholm och Löttorp senare på dagen? Något att tänka på till nästa år!
Om exakta tidpunkter m m för Lucias uppdykande i ICA-butikerna imorgon går att läsa bland evenemangstipsen här i bloggens vänsterspalt. 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar