torsdag 7 december 2017

Vad håller dom egentligen på med? BEAB borde stå sitt eget kast för den senaste fadäsen!

Ibland undrar man vad dom håller på med i kommunägda Borgholm Energi (BEAB). Räcker det inte med skandalen med dom gröna påsarna där kunderna i tre års tids lurats att betala extra för något som inte har existerat och där ansvariga politiker i styrelsen inte verkar vara beredda att betala tillbaka för det som dom lurat kunderna på? 
Av dagens nummer av Ölandsbladet framgår nämligen att nu har man klantat till det på nytt och denna gång tydligen tagit för litet betalt för vägt avfall vid samtliga fakturatillfällen under ett helt år. Men här ska minsann felet omedelbart rättas till, så kunderna åläggs nu att redan under julen betala in till BEAB det resterande samlade beloppet för helat året. 
Att komma med sådana krav nu är ju extra horribelt med tanke på att många människor har det ganska tomt i kassan efter alla inköp inför julen. Det lär innebära kostsam överbelastning av administrationen att hantera alla ansökningar om anstånd med betalning. En chockräkning vid juletid är ju inte precis en utgift som kunderna kunnat förvänta sig.
Fadäsen att ta för lite betalt är ju helt och hållet BEAB:s och därför borde ju inte kunderna behöva drabbas av det och få smolk i julgröten med orimliga räkningar. Här borde BEAB - med tanke på sitt anseende - helt och hållet stå sitt eget kast. Bära sig åt på det här viset som man gjort nu lär kosta mer för BEAB än det kan smaka. 
Har man på BEAB ingen "drulleförsäkring" för sin personal som täcker diverse missar? Det borde man annars kanske ha.
Har för övrigt  svårt att förstå varför begångna fel endast och genast ska rättas till när BEAB har tagit för lite betalt men däremot inte rättas till där som BEAB tagit för mycket betalt?   
Kommentarer

2 kommentarer:

  1. Som "delägare" i sopkollektivet har jag verkligen ingen lust att betala för andras sopor. De som producerat soporna ska givetvis betala för sig. Däremot hade det varit på sin plats att dela upp kostnaderna på flera räkningar, säg ett halvår framåt.

    SvaraRadera
  2. Ja, vad annat att förvänta sig av en kommun full av ölandst... !

    SvaraRadera