lördag 11 augusti 2018

Det bidde bara sex. Soldalen och Åkerbohemmet blev UTAN kalluftsblås!

Skrev för en vecka sedan om "kommunchefen" Jens Odevall som nyligen brådstörtat  - efter samråd med kommunalrådet Ilko Corkovic (S) gav sig iväg till Bauhus i Kalmar och inhandlade tio stycken kylaggregat för att fördelas mellan kommunens olika äldreboenden. "Alltid något" skrev jag.
Men "kommunchefen" fick väl lite överhettning på hjärnan och råkade vid beställningen ange att kylaggregaten skulle skickas till Kim Jakobsson - som är "stabschef" på utbildningsförvaltningen - istället för att de skulle skickas till äldreomsorgen, med påföljd att tjänstemannen med den militära titeln på utbildningsförvaltningen behöll fyra av dom tio kylaggretaten för förskolans räkning. 
Man hade tydligen på utbildningsgförvaltningen plötsligt börjat förstå att rekordvärmen var ett stort problem för både barn och personal på kommunens sommaröppna förskolor. Tänk vilka snabbtänkta och begåvade tjänstemän det finns hos Borgholms kommun! 
Förlåt ironin! 
Så det blev bara sex av de tio "blåsmaskinerna"* som kom att hamna hos äldreomsorgen. De fyra avdelningarna på Ekbacka och två avdelningar på Strömgården fick var sitt kylaggregat till sina respektive dagrum. Medan Soldalen och Åkerbohemmet blev helt utan.
Under denna heta vecka har man visst på Åkerbohemmet försökt svalka de äldre genom att placera dem med fötterna i plastbassänger för barn.
Medan kommunens äldreomsorgsförvaltning är placerad i den kostsamt inköpta och nyrenoverade förvaltningsbyggnaden i kvarteret Höken i Borgholm med tipp topp luftkonditionering (eftersom man klagade på luftkonditioneringen i tidigare lokalerna i kvarteret Kamelen).
Vore kanske bättre om det istället fanns riktig luftkonditionering hos de som bor på kommunens äldreboenden och att förvaltningen istället kunde få sitta med fötterna i plastbaljor med vatten.

* ) Fotnot: Dom inköpta kylaggregaten är väl närmast att betrakta som ett slags "blåsmaskiner" som under starkt tryck blåser ut kalluft som sprider sig över en yta på cirka 100 kvadratmeter (räcker ungefär till ett dagrum).  En sådan "blåsmaskin" ger långt ifrån samma  behagliga effekt som dom moderna luftkonditioneringsanläggningar som finns i Stadshuset och i kvarteret Höken. 

Relaterat inlägg:

Olidligt varmt på kommunens äldreboenden - helt bortglömt om det inte vore valår! - lördag 4 augusti 2018


Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar