Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 19 augusti 2018

En förfinad variant av mobbning

Och det här med att ingen från de andra partierna bevärdigade mig med minsta form av svar eller livstecken när jag föreslog att vi - precis som i Tranemo - skulle avstå från att sätta upp valaffischer. Och att det kanske finns det en överenskommelse fram till valet att jag som person och allt som jag föreslår ska bemötas på det sättet. 
Det skulle inte förvåna mig om man kommit överens om något sådant. En förfinad variant av mobbning som det inte inte är meningen att andra än den som är utsatt ska märka. 
Minns ju hur det var den gången i början av denna sommar när jag bjöd in hela kommunfullmäktige att strax före ett möte samlas utanför entrén till Hälsocentralen och beskåda avsaknaden av övergångsställen och fungerande gångväg dit, vilket var ett ämne som sedan skulle diskuteras i kommunfullmäktige och som jag hade skrivit en motion om. Ingen kom och när mötet sedan började i Stadshuset hälsade man som vanligt och ingen nämnde något om den inbjudan som alla hade fått eller antydde något om "förhinder". 
Lite senare hade Dåtid Öland inbjudit företrädare för samtliga partier att komma till Åkerboskolan för att bli informade om deras upplägg för renovering. Alla kom dit utom socialdemokraterna vill jag minnas.
Kommentarer
Relaterade inlägg:
Inte bara i Tranemo finns det kloka politiker... Fast det verkar vara dåligt med den varan i Borgholms kommun - tisdag den 14 augusti 2018
Hurra för klokskapen i Tranemo - söndag 5 augusti 2018  
Passiv mobbning? Eller aktiv? - onsdag 23 maj 2018
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar