onsdag 8 augusti 2018

Folkligt på Löttorps marknad med ett överflöd på politiska karameller

Bortsett från hettan och getingarna så var det trevligt på Löttorps marknad igår. Trevligt och folkligt och många ortsbor och tillresta ända från Borgholm förutom alla sommarölänningar som strosade runt bland knallarna. Marknaden är ju mitt i samhället som en marknad ska vara och inte på en anvisad plats strax intill. 
Att det är valår märktes förstås genom att samtliga partier i kommunfullmäktige utom två fanns på plats. Dåtid Öland lyste med sin frånvaro. Kanske har dåtiden självdött? Isåfall ingen skada. Sällan har väl ett parti gjort  sina väljare och sympatisörer så besvikna. Miljöpartiet ställer inte längre upp i kommunvalet i vår kommun, men Bertil Lundgren (Mp) syntes komma glatt promenerande med en dam genom marknadsvimlet utan att på minsta sätt vara engagerad i valrörelsen.
Centerpartiet var där med sina alltmer skrumpnande morötter, småpåsar med kryddkrassefrön och gröna plastsnurror som delades ut. Moderaterna med nytryckta broschyrer där Erland Augustinssons namn var utraderat som om han aldrig hade funnits. Socialdemokraterna på plats med vatten som tog slut, röda plastsnurror och ett kommunalråd som inte ville förklara hur en sport- och mässhall i Borgholm - som dom vill "verka för"* - skulle kunna finansieras. Sverigedemokraterna var där med utsocknes partifolk från grannkommunen. En aning åt det hållet även för kristdemokraterna som delade ut påsar som få ville ha. Vänsterpartiet bjöd på kaffe och kex. Alla så bjöd dom på karameller. I överflöd.
Vi från Ölandspartiet bjöd dock inte på någonting mer än information om vad vi vill göra för nordligaste delen av vår ö. Och det är väl ändå det viktigaste för väljarna däruppe att veta. Det är att underskatta väljarna om man tror att dom röstar på dem som bjuder på dom flesta och godaste karamellerna. 
Ett tag var det kris för oss marknadsbesökare. Strömmen till fritösen i Langos-vagnen funkade inte, så det dröjde nästan hela förmiddagen innan langos-försäljningen kom igång. En marknad utan att man äter langos blir numera väldigt fel. Tycker åtminstone jag som är väldigt förtjust i dessa onyttiga friterade utplattade degklickar med tillbehör som rödlök, gräddfil, riven ost och svart stenbitsrom. Men nu blev ju till slut allt ändå som det skulle.
Mindre trevligt var dock nassarna som stod och delade ut flygblad utanför ICA. Dom var bara några få och jag tror inte att dom stod där länge, men dom hade vi gott kunnat vara utan.  
*) Fotnot: Gammalt valfläsk och ingenting annat 
Kommentarer
Relaterade inlägg:
Välkommen till marknadsplatsen idag! - onsdag 27 juni 2018
Dubbelt härsket valfläsk - söndag 25 februari 2018 
Oppositionsledare: Politik som konserverad gröt! - lördag 28 juni 2014 
Behöver inte flytta från Borgholms kommun  - torsdag 12 augusti 2010    

Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar