Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 21 september 2018

Inget omval i Borgholm men kanske i Kalmar?

Valet i Borgholm är klart och färdigräknat i alla avseende och det lär nog stå sig. Och imorgon tänkte jag försöka mig på en liten valanalys av vårt kommunval.
Däremot kanske valet i Kalmar måste göras om. Såvida någon skulle få för sig att överklaga det. 
Det förekom nämligen något som inte fick förekomma på parkeringen alldeles utanför vallokalen i Norrliden, där sossarna fullkomligt huvudlöst hade ordnat ett valmöte under flera timmar medan förtidsröstningen pågick. Något som inte är tillåtet att ha i anslutning till en vallokal. För övrigt på förtidsröstningens första dag. 
Direkt utanför vallokalen medan röstning pågick på förtidsröstningens första dag. På ryggarna texten "Framåt Kalmar" och "Socialdemokraterna". Även valtältet är partimärkt. På bilsläpet står det LO.
Många var illa berörda av det som pågick, såväl valförrättare och sådana som kom för att rösta. Det kan ju inte uteslutas att det imponerande valmötet med tal, sång och musik, röda fanor, banderoller , rödklädda deltagare och självaste kommunalrådet Johan Persson (S) på plats kunnat påverka en och annan hur dom skulle rösta - vilket förmodligen var själva syftet med valmötet. 

Bilden tagen inifrån vallokalen. På "gatuprataren" utanför dörren kan man antyda valmyndighetens text "Här kan du rösta".
Om ett eventuellt omval i Kalmar skulle resultera i att Johan Perssons parti backade så kan ju tala om ett praktfullt självmål där! 
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar