ÖNSKAR ER ALLA EN FIN SOMMAR - MED NATTLIGA HÄRLIGA LIVGIVANDE REGN!!!

ÖNSKAR ER ALLA EN FIN  SOMMAR  -  MED  NATTLIGA HÄRLIGA LIVGIVANDE REGN!!!

söndag 8 oktober 2017

Brittsommar?

Hur blev det egentligen med Brittsommaren i år? Ni vet dom där där dagarna med sol och lite värme som vanligen gör ett behagligt avbrott i höstvädret. 
Brittsommaren har sitt namn av att den brukar infalla runt Birgitta - dagen som är uppkallad efter helgonet (som enligt legenden landade i Sikavarp på Öland under sin hemfärd som lik på väg till Vadstena för att där begravas i sin klosterkyrka efter att ha avlidit i Rom). Birgitta som sedan har blivit Brita, förkortat till förleden "Britt-" (som i öländska "Britt-Stiin", "Britt-Liis" och "Britt-Kajjs" och dom nyare namnkombinationerna "Britt-Marrí" och "Britt-Loís"). Ja, jag vet att det ska stavas annorlunda, men ibland vill man stava som det låter. För övrigt tycker jag att det är lite spännande med namnskick.
I år har vi ju ännu inte fått någon höst utan sommaren har på något sätt bara fortsatt - och med bättre värme i september än under det som skulle kallas "högsommaren". Men frågan är om inte Birgittadagen igår- istället för att markera en "brittsommar" - blev själva inledningen till en höst. Tidigt på eftermiddagen sjönk temperaturen snabbt ner under tiogradersstrecket och så kom ett riktigt höstregn och nu på morgonen är det blåsigt, blött och bara sex grader utomhus här i Borgholm. Och SMHI:s prognos är höstväder dom närmaste dagarna. 
Inget är sig riktigt likt längre.
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar