Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 1 oktober 2017

Om skördefestsöndagen, Långe Jan i Kårehamn och en rullgardin ner över Öland

Vaknade upp till en skördefestsöndag med strålande fint väder. 
Tillhör nog dom som tycker att en skördefest är ingen skördefest utan ett besök i Kårehamn. Där får man verkligen känna att Öland är både Vindarnas och Solens ö. Och där brukar det även finnas mycket gott att njuta av. Så idag vid middagstid bar det av en sväng ditåt. 
Tillfälligt paellakök med väldoft i Kårehamn
Måste ju också smaka den nya osten Långe Jan som bara säljs i Kårehamn! Visserligen fastlandstillverkad men brännvinskryddad med Tomas Isakssons special. Osten fick fullt godkänt av mig och eftersom priset var helt OK, så blev det ett par Långe Jan-ostar med hem till kylskåpet i Borgholm.
Tomas med Långe Jan i näven
Under dagen går en oavbruten karavan av husbilar från vår öländska huvudstad längs huvudvägen och över bron mot fastlandet, alltmedan folkvimlet påtagligt glesnar på gågatan under dess sista dag för denna säsong. Gissa vad med pengar alla husbilsägare och andra besökare har spenderat på Öland under skördefesten!!!
När skördefesten är över på söndagen och mörkret sänker sig är det som om en rullgardin har dragits ner över Öland. Sägs det i alla fall. Men vi som bor på Öland är ganska bra på att ändå få saker att hända och det är ganska fantastiskt vad ideella krafter kan åstadkomma. 
Gågatan söndag kl 11.30
Gågatan sex timmar senare kl 17.30
För egen del ska jag försöka ha evenemangsspalten här till vänster uppdaterad allt eftersom så att ni alltid kan få tips om vad som finns att göra runt om i bygderna, åtminstone på vår halva av Öland.
Foto: Per Lublin 
Kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar