Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 1 oktober 2017

Skördefestande i Borgholm under lördagskvällen

Det egna skördefestandet fortsatte under lördagskvällen inne i staden med dess folkvimmel. 
Utgjorde själv nog inte ens en liten tusendel av den stora folkmassa som sökte sig till hamnen för att på givet klockslag se det stora fyrverkeriet som Borgholms Cityförening ordnat. Det blev verkligen ett praktfullt skådespel över natthimlen, men man kan i efterhand fundera lite över om det är rimligt att under tio minuter bränna av raketer för 37.000 kronor, skrämma slag på en massa hundar och sprida krutrök i atmosfären över staden. Kanske till och med att kommunala skattepengar kan användas på något bättre sätt och att Ölands Skördefest faktiskt skulle överleva utan raketer! Men andra kanske tycker annorlunda. Vad tycker du?
Vad konstnattande beträffar så inskränkte det sig för min egen del till ett besök på den fina samlingsutställningen i Stenhallen strax efter att fyrverkeriet hade sprakat över med sin sista knall.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar