torsdag 1 februari 2018

En liten sammanfattning av januari i vår kommun

Månadsrapport, resumé, kalla det vad ni vill, men här kommer i alla fall en liten blandad sammanställning av vad som hänt i Borgholms kommun i januari:

 •     Nyårssamling på nyårsdagen i Stadshuset för tredje året i rad - den här gången med en kvinna, Ölands Hembygdsförbunds ordförande Ellinor Jonsson, som nyårstalare.
         
 • En spännande vision - Borgholms kommun - ett paradis för pensionärer - presenterades på årets första kommunfullmäktigemöte den 15 januari som ett medborgarförslag av Stefan Fosseus från Löttorp. Hör här! Ett "Winnwinn"-förslag att arbeta för!  
 • Vid samma möte valde kommunfullmäktige att förvandla Borgholms kommun till ett Gubbholms kommun - med samtliga ordförandeposter i samtliga kommunala nämnder och styrelser tillsatta med män - genom att välja Magnus Ståhl till ny ordförande i socialnämnden efter avgångna Gunilla Johansson.

Detta efter en hetsig debatt - som beskriver nuvarande kommunfullmäktige som i ett nötskal - som också går att höra här för den som gitter höra eländet!
Sen kan man fråga sig vem eller vilka det är som skämmer ut kommunen. 

 • Det så kallade "oppositionsrådet" Marcel van Luijn petad från förstaplatsen på moderaternas valsedel. Positiva möjligheter öppnar sig, läs här!

 • Det avslöjas att chefen för den kommunala turistorganisationen på Öland, Staffan Smedfors (se teckning här), fått en tioprocentig löneförhöjning och att han i sin tur givit sina manliga medarbetare löneökning men inte dom kvinnliga medarbetarna.

 • Ölands Bank beslutar att lägga ner sina bankkontor i Löttorp och Mörbylånga och kvar blir bara bankkontoren i Borgholm och Färjestaden. Så länge det varar. 
                                                             
 • "Den politiska eliten" bland kommunpolitikerna på Öland  har väldigt svårt att respektera utgången av den folkomröstning som redan har hållits i kommunfrågan på Öland. Därför vill dom nu anställa en projektledare för att med en ny folkomröstning försöka kringgå resultatet av den gamla och få folket på Öland att rösta på annat sätt än sist. Och detta ska folkets skattepengar få användas till, Man blir så less!
 
 • Den 17 januari kom vintern till Borgholm och mellersta Öland. Allt enligt SMHI och dess gjorda observationer.

 •  Den 22 januari berättade jag i inlägget En solskenshistoria här på bloggen om hur de båda norska skogskatterna Frida och Pjusken blev återfunna efter att ha suttit instängda i ett förrådshus utan varken mat eller vatten i 18 respektive 7 dagar. 
Den 25 januari återfanns samma berättelse i Ölandsbladet nästan ordagrannt återgiven med lite tillägg. Det var en sån där torsdag när tidningen kom ut gratis till alla hushåll, så med ens blev Frida och Pjusken världsberömda över hela Öland. Ölandsbladets Alexander Jensen må vara förlåten att han missade att uppge varifrån han hade hämtat berättelsen.
                         
 •     Den 24 januari visade SVT Småland hur Öland återfått sitt grundvatten efter allt regnande. Kolla här! TV-inslaget sändes samma kväll i både Rapport och Aktuellt. 
                         
 •     Den 27 januari var det premiär för Ölandsrevyn - med en nypa salt. Visserligen ägde premiären rum i fel kommun men årets revy är förbaskat rolig rätt igenom. Läs mer här! 
                     
 • Den 31 januari avslutade jag bloggen för januari med Gubben Magnus drar ner rullgardinen!  Som ju handlade om att nye ordföranden i socialnämnden valt att hålla nämndens januarisammanträde samma dag helt och hållet bakom stängda dörrar. 
Medan utbildningsnämnden samma dag för första gången på mycket länge hade öppet sammanträdde med webbsändning till allmänheten. Kors i taket!
                                  
Och nu väntar oss en kort men ganska onödig månad som man gärna kunde skippa och gå direkt till mars istället. Men så enkelt är det tyvärr inte. Så Lubbes blogg kommer även att med ojämna mellanrum  bevaka sånt som händer i februari. 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar