tisdag 6 februari 2018

Vad var det vi ej fick se?

Och vad var det som vi inte fick höra eller se när nye ordföranden Magnus Ståhl (S) höll sitt helt stängda socialnämndsmöte i förra veckan? Det kan man ju undra när man läser kallelsen med ärendelista och handlingar, för varför skulle alla dom ärendena behöva behandlas bakom lyckta dörrar? 
Vad är det som är så känsligt med t ex socialnämndens budget så att man skulle behöva stänga allmänhet och press ute från hela mötet? Eller med kostnaden för konsulter, behovet av lägenheter, handlingsplanen för heltidsanställningar eller lokalerna i Köpingsvik för hemtjänsten som kan vara så känsligt att det måste hemlighållas? Sådant som redan går att läsa om i de offentliga handlingarna. Som så mycket som gör att man undrar.
Kommunfullmäktiges fastslagna mål: Borgholms kommun ska präglas av demokrati, medborgarinflytande och öppenhet. Jo pyttsan! 
Vad hjälper det om socialnämndens nya fina sammanträdesrum  kvarteret Höken är försett med webbsändare för direktutsändning av sammanträdena om sändaren är avstängd och dörrarna hålls stängda under hela nämndsammanträden!? 
------------------------------ 
Vad tycker DU om det här inlägget? Klicka på den blå texten Kommentera härunder och skriv en egen kommentar! Då kan du samtidigt få se vad ANDRA kan ha tyckt - ifall dom hunnit tycka till. Om ingen kommenterar tror ju både jag och andra att allt jag skriver är rätt och riktigt och det kunde ju bli lite farligt för mig. Det är ju aldrig bra att bli alltför styv i korken. Ibland kan det vara nyttigt med lite mothugg. Men det är förstås också alltid trevligt med medhåll.
Kommentera!

5 kommentarer:

 1. Varför stänger ordföranden och ledamöterna sammanträden för medborgarna? De hanterar en ansenlig mängd av kommunens pengar. Fullmäktige har beslutat om öppenhet. Socialförvaltningen berör alla invånare på ett eller annat sätt. Beror det på rädsla eller okunskap eller både ok?

  SvaraRadera
 2. Vad krävs av en nämndledamot?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Formellt sett: Att man blir utsedd av kommunfullmäktige, antingen i samband med att hela nämnden ska väljas i början av en mandatperiod (nästa gång den 15 oktober i år), eller vid ett fyllnadsval p g a det saknas en ledamot i nämnden (t ex när någon har avgått). Plus att man ska vara folkbokförd i kommunen.

   I realiteten krävs att man är med i något parti som får tillfälle att tillsätta ledamöter i nämnderna. Går det bra i valet i höst så får Ölandspartiet tillsätta ledamöter i alla nämnderna. Hör av dig med ett mail till per.lublin@gmail.com om du är intresserad eller slå en signal på 0708 - 20 86 28.

   Radera
 3. Alltså finns det inga kunskapskrav, då blir det som det blir.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ungefär så. Partibok betyder mer än kunnighet och lämplighet. Fortfarande. Tråkigt nog.

   Radera