Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 16 oktober 2018

Nya kommunfullmäktige uppdelat i ett "vi" (Sjupartialliansen) och ett "dom" (Ölandspartiet)

Prästen Lars Graafs fina ord inför kvarvarande och tillträdande kommunfullmäktigeledamöter i Borgholms kyrka att vi inte skulle dela upp oss i "vi och dom" utan arbeta tillsammans hjälpte föga, då sju partier i kommunfullmäktige inte mer än en timme därefter hade delat upp kommunfullmäktige i - just det - ett vi och dom! Ett "vi" där alla dessa sju partier skulle få plats i valberedningen och sedan få plats i kommunstyrelsen och nämnder och ett "dom" - d v s Ölandspartiet - som skulle ställas helt utanför! 
Så här såg det förslag till ny kommunstyrelse ut som "Sjupartialliansens" ledare Ilko Corkovic i all hast lät trycka upp igår innan kommunstyrelsen skulle utses av kommunfullmäktige:

Där föreslogs från samma håll att alla dessa sex  partier (S, C, V, M, FÖL och SD) skulle få ordinarie platser i kommunstyrelsen. Därtill skulle KD få en ersättarplats. Medan Ölandspartiet - en av vinnarna i valet i september - skulle inte alls få vara med!
Och så beslutade kommunfullmäktige med samstämmig enighet hos Sjupartialliansen, vilket dessvärre innebär 
  • en ren krigsförklaring mot Ölandspartiet och ett omyndigförklarande av alla de väljare som röstat på Ölandspartiet i kommunalvalet   
  • en spark i ansiktet på dessa väljare, samt
  • ett slag mot demokratin  
Så skapar man verkligen inte en bra kommun eller ett bra samarbetsklimat! 
Foto: Per Lublin 
Kommentarer

 Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar