Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 1 februari 2019

Envar sin egen landshövding

"Enhvar sin egen professor" skrev en gång den fiktive lundaförfattaren "Falstaff Fakir" (egentligen Axel Wallengren 1865 - 1896).
 
Axel Wallengren, 1890-tal.
Axel Wallengren


Här i Gubbholms synnerligen verkliga kommun på Öland kan man snart säga Envar sin egen landshövding. Åtminstone för kommunpolitikerna.
En sen eftermiddag i andra veckan av januari månad var samtliga ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige och kommunens samtliga styrelser, beredningar och nämnder - dvs hela politikerkonkarongen och lite till - inbjudna till informationsmöte i Stadshuset för att bland annat få lära oss om de nya leksaker som vi nu samtidigt skulle få. Surfplattor som kommunen inhandlat för ett sexsiffrigt belopp. Så att vi kan överhopas med information från kommunkontoret utan att kommunen behöver slicka ut papper. Och som i praktiken fungerar som datorer med en mängd olika funktioner. Bland annat går det att porrsurfa på plattorna alldeles gratis. 
Så nu kan varje liten politiker i kommunen alldeles kostnadsfritt bli sin egen landshövding.
Skattefri förmån?
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

3 kommentarer:

  1. Är du inte aningen gnällig nu Per? Visst är det bra att dokument kan utbytas raskt och läsbart utan att göra av med skog och tid för utskrift, kuvertering och frimärkning? Och inte blir man väl landshövding, egen eller inte, för att man porrsurfar?

    För övrigt, tack för referensen till Fakiren. Kulturella inslag får vi aldrig för mycket av, speciellt i dessa njugga tider.

    SvaraRadera
  2. Men f.d. landshövdingen porrsurfade väl inte? Åtminstone var det väl inte det han åkte dit för? Han var ju mer old-school, och ringde porrbetalsamtal (hejsan 1990-talet!) på skattebetalarnas nota. Som om det vore enda eller den största skandalen, t ex verkar ingen ha velat gräva i hans affärer med Ekerum än...

    SvaraRadera
    Svar

    1. Jag har spade så tala om för mig var jag ska gräva. Antingen här genom ett blogginlägg eller genom att mejla mig på mejladress per.lublin@gmail.com. Eller på telefon 0708 _ 20 86 28. Som du säkert förstår avslöjar jag aldrig mina källor, så du behöver aldrig vara orolig för att det ska komma fram vem som tipsat mig.

      Tacksam för alla tips angående Stefan Carlsson och Ekerum med andra ord!

      Radera