ÖNSKAR ER ALLA EN FIN SOMMAR - MED NATTLIGA HÄRLIGA LIVGIVANDE REGN!!!

ÖNSKAR ER ALLA EN FIN  SOMMAR  -  MED  NATTLIGA HÄRLIGA LIVGIVANDE REGN!!!

onsdag 27 februari 2019

Frågor från en Per uppe i norr om läkarbrist, prästsituationen och Åkerboskolan

Det kom ett mejl i morse från Per Einarsson i Grankullavik:
                                               
God morgon Per
Har du sett några nya återvändare(fåglar).

Hur skall vi hantera läkarbristen i Borgholms kommun?

Som du vet sa Kerstin Fredlund upp sig vid läkarstationen i Löttorp.

Och någon ny läkare att lista sig för finns inte, så jag hänvisades till Borgholm Hälsocenter.

Efter att ha varit i kontakt med Borgholm,  visade det sig att situationen i Borgholm inte var bättre än i Löttorp. så det fanns ingen möjlighet att lista sig för någon läkare.

Dom hade inga förslag hur jag skulle gå vidare, akut kommer man ju alltid intill, men att ha en personlig
läkare för alla finns inte i Borgholms kommun.

Har du några idéer?

När det gäller prästen i Böda, kommer ju aldrig den tjänsten att tillsättas igen, till förtret för alla äldre. (Nu har Aftonbladet (S) förslag på att Svenska Kyrkan inte skall få visa sig i  Svt.) Så det är än viktigare att vi får en fullgod Kyrka längs uppe i norr. 
Vad sysslar ni med när det gäller Åkerbo skola, skall det nu byggas en skola som består av moduler, sådana skolor byggs det på vissa håll i Sverige, (typ Nässjö där det är akut brist på skolor pga av den okontrollerade migration situationen. skolor som på sikt kommer att nedmonteras och bli några baracker någon annan stans och ersättas med fullgoda skolor när byggnationen kommer ifatt.)

Du får det här mailet för det är inga andra politiker som visar något större intresse för oss norr om Köpingsvik.

Hälsningar
Per Einarsson
PS. Om du vill så lägg ut det på Lubbes Blogg.
         
                               
Börjar med att tacka för mejlet. 
Dom "återvändare" jag främst lagt märke till är förstås viporna som gått runt på åkrarna i Egby och kretsat runt i stora flockar. Några av viporna kom ju med på bild i bloggen här i tisdags. 
Tråkigt beträffande läkarsituationen i Löttorp. Tyvärr verkar landstingspolitikernas intresse för vårdcentralen i Löttorp vara minimalt och någon hjälp från Borgholms kommun är väl tyvärr inte heller att vänta. Satsningarna på norra Öland som det jobbades med för några år sedan har övergått till att bli mest bara tomma ord. 
Om jag har några idéer när det gäller läkarbristen - och det gäller förstås allmänt och inte bara i Borgholms kommun - så är väl huvudspåret att låta läkarna göra det dom är bäst på, d v s ta hand om patienter. Landstingen borde se till att återinföra läkarsekreterarna och därmed avlasta läkarna från allt skrivbordsarbete som dom tvingas hålla på med idag, så att dom får bättre tid med patienterna och att dom kan räcka till. Bättre att satsa på läkare med kompetens än en massa politiska "regionråd". Då vore mycket vunnet. Men i landsting (kallas numera "regioner") är det ju politiker som styr och då är det svårt att få gehör för goda idéer. 
Samma med kyrkan, där är det också politiker som styr. Ofta politikernas "b-lag". Och som för det mesta vill politiker visa sig på styva linan med rationaliseringar (ofta dumsnålhet) och sammanslagningar, så får dom som dom vill blir väl snart hela Öland ett enda pastorat med en eller ett par präster som får flacka runt över hela ön samt försäljning av ett antal kyrkor. 
Vad beträffar Åkerboskolan så får man väl säga att det är en minimering av skolan som kejsar Ilko I Corkovic och hans underdåniga medlöpare egentligen är ute efter. 
Och lyckas sedan den före detta landshövdingen och politikeretablissemanget med förenade krafter slå ihop våra båda ölandskommuner, så lär det snart bara bli lågstadiet kvar i Löttorp. Hög- och mellanstadieeleverna på norra Öland lär då få finna sig i att bussas söderut. 
I brist på på politiker som verkligen engagerar sig för folket norr om Köpingsvik så är det tur att det finns sådana personer som du, Per i Grankullavik, som ligger i som en terrier när det gäller det mesta som berör er på norra Öland! 
Vi får kämpa på, vi medborgare som vill behålla och utveckla vår kommun till det bästa!
Hälsningar 
Per L
Kommentarer

Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!
                         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar