Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 12 oktober 2017

Triangeln - vår variant av Gropen?

Såg ni Uppdrag Granskning på TV igår? Det gjorde jag. 
Programmet handlade om "Gropen i Haparanda". Alldeles mot gränsen till finska Tornio. Kommunägd mark som skulle bli ett verkligen storstilat "Barents Center" eller något därutöver, men som bara blev - just det - en grop! Och om politiker som borde känna sig blåsta, men som hade väldigt svårt att erkänna att deras beslut varit käpprätt åt helvete. 
Kom mig att tänka lite på Kapelluddens storstilade planer för några år sedan inför att det var dags att diskutera förlängt markarrende med kommunens företrädare. Men som det varit väldigt tyst om sedan dess. 
Dessutom påminde den stora grusgropen i Haparanda på något sätt om sommarens månlandskap med dito gropgrävande i den s k Triangeln vid stadens norra utfart mot väg 136 här hemma.
Vad ska det sluta med i Gropen hos oss? En korvmoj? 
Eller finns det underlag för ett köpcentrum där annat än på sommaren. Men det går kanske att konkurrera ut butikerna inne i staden och slå ut butiksservicen i Köpingsvik och sedan hålla köpcentrat stängt vintertid? Eller hur är planerna?
Gårdagens Uppdrag Granskning går i repris i SVT 1 på lördag morgon kl 7.25 och går också att se om man klickar HÄR 
Kommentarer

1 kommentar:

  1. Hur som helst så lär det här påverkat konkurrensen när det gäller prisnivån på livsmedel i Borgholm till konsumenternas nackdel , två aktörer har försvunnit, en av dem uppgav det som direkt orsak.
    Hur som helst skulle en extern större livsmedelsetablering påverkat närservicen i själva Borgholm negativt. Och har väl redan gjort utan att ens någon etablering längre är aktuell.

    SvaraRadera