Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 22 november 2014

En femte ledarartikel efter maktskiftet i vår kommun








Inkompetens KOSTAR!
  
  
På en av nya Ölandspartiets valaffischer - som fortfarande finns kvar på partiets hemsida - står det: INKOMPETENS KOSTAR! 
Så är det naturligtvis. Det är inte bara bortkastade arvoden det handlar om när förtroendevalda makthavare inte klarar av sina uppgifter, utan den stora kostnaden är för allt vad dom lyckas ställa till med på grund av sin inkompetens. 
Systemet med politiskt valda nämndemän inom rättsväsendet har - med rätta - börjat diskuteras och kan kanske komma att avskaffas, men frågan är om inte diskussionen även borde omfatta motsvarigheten inom dom kommunala verksamheterna. Alltför ofta är det rena stolpskott som utses till ledamöter i dom kommunala nämnderna - valda inte p g a kompetenser utan enbart p g a partifärg och politisk lojalitet. Till råga på eländet kan dessa stolpskott ofta komma att utses till ordförande - med därtill kommande extra maktställning - enbart p g a sin partitillhörighet. Detta är ett allvarligt bekymmer för kommunerna, där kommunmedborgarna riskerar att få betala ett högt pris! 
Borgholms kommun är inget undantag. 
Men varför inte låta oss bli det!     
Det finns åtskilliga kloka personer skrivna i Borgholms kommun som borde kunna göra stor nytta med sina specialkunskaper i dom olika nämnder som i nästa månad ska tillsättas i Borgholms kommun! Många som saknar partitillhörighet och därför är öppna för goda idéer från olika håll och kan bidra till en positiv utveckling. 
Ta vara på det, strunta i prestigen, glöm partitillhörighet och släpp in nya friska krafter bland beslutsfattarna i dom olika kommunala verksamheterna! 
Det skulle kommunmedborgarna vinna på!

Du kan kommentera den här ledarartikeln om Du klickar här! 
Vill Du läsa fler av mina ledarartiklar, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar