Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 9 november 2014

Några söndagstankar:

 

Äntligen i Runsten!


Äntligen har Borgholms stadshus släppt prestigen när det gäller Runstens skola. Om det kunde man läsa i Ölandsbladet igår. I den nya kommunstyrelsen kunde vi för två veckor sedan få majoritet för att föreslå kommunfullmäktige att upphäva det gamla beslutet att skolan ska säljas och om kommunfullmäktige går på samma linje så kommer förskolan som nu huserar i uttjänta baracker att snarast möjligt få flytta in i Runstens skola,
  
För dem som följde kommunstyrelsesammanträdet via min något skakiga* direktsändning via länk här på bloggen den dagen så var Ölandsbladets uppgifter ingen nyhet, men med tidningsartikeln blev det spritt i en vidare krets. Så nu är det nog fler som har utbrustit: 
  
- Äntligen! 
  
Med detta lär trycket på att få utbyggda lokaler för förskolan i Gärdslösa också komma att minska.


Men vart tog Matlandet Öland vägen?

  
Har nu varit några dagar i den svenska huvudstaden och bland annat besökt den årliga matmässan i Älvsjö, där Öland tidigare ståtat med en gedigen samling öländska producenter i en gemensam större monter, där Kårehamnskrögaren Tomas Isaksson varit den givne "byggmästaren". I år fanns Tomas dessvärre inte med i bilden och därmed uteblev också dom många av övriga medverkande från Öland från årets mässa. Dom få deltagande från Öland var nu utspridda till fyra olika ställen inom mässområdet, vilket inte precis var någon höjdare om man vill sätta Öland på kartan som matland.
  
Mest Öland var det i den monter som pryddes av ölandsflaggor och där det serverades Evas kroppkakor, lammburgare, öländska isterband och annat gott från Hagslättens deli i Sammelstorp utanför Köpingsvik. Där kunde man också få ett nummer av Ölandsbladet - öns egen tidning!


 

  


















I övrigt var denna mässa inte längre vad den brukat vara. Gotland hade inte heller någon samlad avdelning och årets mässa hade betydligt mera tonvikt på vin och andra starka drycker. Maten har kommit bli mer av en bisak i sammanhanget, vilket jag tycker är synd.
  
Fotografier: Per Lublin
Vill Du kommentera, klicka här!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar