Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 19 november 2014

Inspelningar från förra veckans kommunstyrelsemöte

Här är några filminspelningar från förra veckans öppna kommunstyrelsemöte i Stadshuset. Denna gång användes tingssalen så att åhörare skulle få bättre plats än gången innan, då vi satt i ett litet tjusigt sammanträdesrum (som kallas "KS-rummet") under takåsen högst upp. Publiken bestod dock nu mest av ersättare och en drös ditkallade tjänstemän. Press var emellerid på plats och ytterligare en (!) åhörare från allmänheten!
 
Filmerna är i oredigerat skick, några av dem rätt skakiga i början. Under en av inspelningarna vek sig min inspelningsapparatur, så att man avslutningsvis en längre stund bara ser taket. Ljudkvaliteten är inte heller den bästa, men med hörlurar hör man ändå skapligt.
 
Minst elva tittare följde delar kommunstyrelsens sammanträde i min direktsändning, så det finns faktiskt ett intresse även om detta inte var så märkbart i Stadshusets tingssal.
Man kan undra varför inte kommunens egen webbkamera kunde vara på under sammanträdet, eftersom den ändå står uppställd där i tingssalen, redo att användas och det ju faktiskt var ett öppet möte. Är det då inte meningen att så många som möjligt ska få se och höra? 
Dom flesta människor som inte jobbar i Stadshuset har kanske inte möjlighet att tillbringa en vanlig arbetsdag där - och har kanske inte heller lust att sitta och lyssna på ett helt sammanträde - men kan vara intresserade av vissa delar av mötet. Så varför inte ge dem sådan service i kommunalt ordnad regi? En service som skulle kosta i princip ingenting! 
Film 1 (nästan en och en halv timme) 
Film 2 (tre kvarts timme) 
Film 3 (cirka 20 minuter)
Film 4 (nästan en och en halv timme) 
Film 5 (drygt en timme) 
Film 6 (knappt en timme) 
Återkommer - när jag hinner - med en redigerad meny, där ni kan gå in direkt på varje ärende och där jag kan berätta lite mer om dom!
Vill Du kommentera, klicka här                                    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar