söndag 21 januari 2018

Bankkontorsstängningar och politisk pittmätning dåligt för väldigt många på Öland

Man blir så less. Först ska Ölandsbanken stänga sina kontor i Löttorp och Mörbylånga och kvar blir bara Borgholm och Färjestaden. Med förmodade följder även för lanthandeln uppe i norr och kvarvarande butiker där nere i söder. Konsum i Mörbylånga har redan fått dödsdomen.
Sen ska det anställas en projektledare för öländska skattebetalares medel för att försöka pådyvla samma ölänningar en kommunsammanslagning som ytterligare centraliserar servicen för ölänningarna. Politikerna vill inte acceptera ölänningarnas nej för drygt åtta år sen och är tydligen beredda på att hålla folkomröstning efter folkomröstning ända tills det blir ett ja. 
Det har blivit ett slags politisk "pittmätning" att ha så stora kommuner som möjligt och tänk så stort ett Ölands kommun skulle bli, den fjärde största i länet!!! Ju större kommun ju malliga kan politikerna vara över sina positioner i kommunen. 
Att det samtidigt kan bli till bekymmer för medborgarna som kan få det längre både till service och till beslutsfattarna är inget som bekymrar politikerna nämnvärt, bara dom får regera i en så stor kommun som möjligt! Där deras status och arvoden kan förväntas kunna bli högre. 
Synd bara att medborgarna ska behöva betala för kommungubbarnas pittkomplex.
En trist vecka för Öland kan man gott säga! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar