onsdag 3 januari 2018

"Supersupermånen" 2018 inte så imponerande som supermånen 2016 och blodmånen 2015

Tyckte kanske inte att nattens "supersupermåne" var så imponerande som jag hade förväntat mig. Så här såg den ut cirka kl 19.20 fotograferad från Norra Långgatan i Borgholm nere vid den park som en viss makthavare i Borgholm nämnt något om att han kan tänka sig att låta bebygga: 

Om det är månen eller gatljuset som försöker lysa upp Kronomagasinets gavel (till höger på bilden) må vara osagt. Hur som helst är det lite disigt ute, så det är inte jag som är disig om nu någon skulle tro det 
:-)
Ett par minuter senare togs denna bild lite längre upp på samma gata med månen nästan rätt över kyrktornet: 
"Supersuper" över kyrktornet i går kväll ...
Senare på nattakröken när månen skulle vara som störst - mellan klockan tio och elva - så hade månen i själva verket "krympit" (ungefär som ett politikerlöfte efter ett val). så nu var den mycket mindre. Men det kan ju bero på att den då stod högre på himlen.
... och över Vita huset i Borgholm senare på natten
På morgonkulan när månen var på väg ner hade den ökat i storlek, men när jag tyckte att det börjat bli dags att ta fram mobilkameran så försvann den ned bakom molnbankar och har sedan inte visat sig mer.
Tacka vet jag supermånen 2016 eller blodmånen - som jag hade tillfälle att skåda vid kusten norr om Äleklinta - ännu ett år tidigare! 
Supermåne över Köpingsvik 2016
Blodmåne 2015
Kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar