ÖNSKAR ER ALLA EN FIN SOMMAR - MED NATTLIGA HÄRLIGA LIVGIVANDE REGN!!!

ÖNSKAR ER ALLA EN FIN SOMMAR - MED NATTLIGA HÄRLIGA LIVGIVANDE REGN!!!

tisdag 2 januari 2018

Ett nytt år med nyårssamling i Stadshuset

Så har ett nytt år trätt in. Och vi ska börja vänja oss att skriva 2018. Det ska säkert gå bra. Något oberäkneligt ute i världen och ett klimat som inte längre går att riktigt lita på, men vi får hoppas på det bästa för detta år.

Igår på Nyårsdagen samlades vi i Borgholms stadshus för att fira det nya året och önska varandra det bästa av det - både borgholmsbor och andra ölänningar. Dagens konferencier Per-Jakob "Joppe" Wiberg betonade att detta sätt att fira nyårsdagen i Borgholm - nu på tredje året - har blivit en tradition. Och det känns bra att det som sedan länge varit tradition på Gotland, där man varje år möter det nya året tillsammans i Gotlands Fornsal i Visby nu även har blivit tradition på vår ö. Nyårsdagen har hos oss nu blivit något mer än bara "dagen efter". 
Året nyårstalare Ölands hembygdsförbunds ordförande Ellinor Jonsson lyfte fram mycket som vi har att vara stolta för och bjöd på framtidstro för både Borgholm och hela Öland och fick det nya året att börja med ett lyft. Weinö Björklund och Jan-Erik Johansson stod för musik och så dök stadens gamle Ordningsman Johan Söderström (alias Thorbjörn Ek) plötsligt upp med reflektioner över det gångna året och förklarade för ett överrumplat kommunalråd Ilko Corkovic hur saker och ting fortsättningvis skulle vara. Nu återstår att se om kommunalrådet gör verkstad av t ex det söderströmska förslaget att pryda torget med - just det - en staty av Johan Söderström själv! 
Kan tilläggas att de söderströmska tankarna och idéerna denna gång hade skapats av framföraren Thorbjörn Ek utan att någon av oss i arrangörsgruppen fått kunskap om dem i förväg. Så vi var många som blev överraskade. 
Minglande medborgare i Stadshusets stora sal

Joppe (på bilden t v) välkomnar årets nyårstalare Ellinor Jonsson ...
... som höjer glaset för det nya året, Borgholm och Öland!
Ölandsbladets Maria Wiell i glatt samspråk med kommunens personalchef Ann Nilsson
Ordningsmannen reflekterar
över året som gått och ...
... ger goda råd till överrumplad efterträdare (t v)

Att medborgarna även i år under otvungna former kunnat träffas och hälsa varandra gott nytt år i Stadshusets stora sal är ett gott tecken för det nya året i vår kommun!
Foto: Eva Finder
Kommentarer

2 kommentarer:

 1. Bra att din blogg finns så vi i "ytterområdena" kan följa vad som sker. Gott År tillönskas dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får kontra med att det är bra att sådana som DU finns så att man i centrala Borgholm också får känna på vad som händer i "ytterområdena" och påminns om dess existens. Ett riktigt gott år tillönskas även dig, Gun-Britt!

   Radera