Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 11 maj 2018

Gökotta i bästa tänkbara väder

GökottaKarums alvar i bästa tänkbara morgonväder med trastsång, näktergal, körsång och en lågmäld betraktelse från prästen Peter Wingren. Samt några hoanden från årets första gök. Mycket bättre än så kan man knappast börja en Kristi Himmelsfärds morgon. Och så blev det igår.
Cirka sjuttio åttio deltagare. Ungefär lika många som deltagarna i årets förstamajtåg i Borgholm, med den skillnaden att där bestod flertalet av inhyrda drillflickor samt musikkåren från inre Småland. Och här sjöng vi Ölandssången stående istället för Internationalen.
Peter Präst lägger ut texten

Ett par fyrbenta åhörare andaktsfullt lyssnande
Lyckades även för andra året i följd knipa hem segern i hembygdsföreningens tipspromenad bland formlämningar, backsippor och orkidéer. Kunde ju kännas lite som en revansch efter den snöpliga utslagningen i SVT:s frågetävling "Vem vet mest" för ett tag sedan :-)
Får bara hoppas att inte högsrumsborna börjar tro att jag lyckats muta hembygdsföreningens ordförande Elisabeth Nilsson för att få veta svaren på hennes kluriga frågor i förväg.
Tipspromenad bland fornlämningar och orkidéer
Efter en fin morgon på Karums alvar bar det hemåt via Jordsläta, Jämjö, Hagby och Äpplerum, byar i sin vackraste sommarprakt. 
Foto: Per Lublin
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar