fredag 11 maj 2018

Gökotta i bästa tänkbara väder

GökottaKarums alvar i bästa tänkbara morgonväder med trastsång, näktergal, körsång och en lågmäld betraktelse från prästen Peter Wingren. Samt några hoanden från årets första gök. Mycket bättre än så kan man knappast börja en Kristi Himmelsfärds morgon. Och så blev det igår.
Cirka sjuttio åttio deltagare. Ungefär lika många som deltagarna i årets förstamajtåg i Borgholm, med den skillnaden att där bestod flertalet av inhyrda drillflickor samt musikkåren från inre Småland. Och här sjöng vi Ölandssången stående istället för Internationalen.
Peter Präst lägger ut texten

Ett par fyrbenta åhörare andaktsfullt lyssnande
Lyckades även för andra året i följd knipa hem segern i hembygdsföreningens tipspromenad bland formlämningar, backsippor och orkidéer. Kunde ju kännas lite som en revansch efter den snöpliga utslagningen i SVT:s frågetävling "Vem vet mest" för ett tag sedan :-)
Får bara hoppas att inte högsrumsborna börjar tro att jag lyckats muta hembygdsföreningens ordförande Elisabeth Nilsson för att få veta svaren på hennes kluriga frågor i förväg.
Tipspromenad bland fornlämningar och orkidéer
Efter en fin morgon på Karums alvar bar det hemåt via Jordsläta, Jämjö, Hagby och Äpplerum, byar i sin vackraste sommarprakt. 
Foto: Per Lublin
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar