ÖNSKAR ER ALLA EN FIN SOMMAR - MED NATTLIGA HÄRLIGA LIVGIVANDE REGN!!!

ÖNSKAR ER ALLA EN FIN  SOMMAR  -  MED  NATTLIGA HÄRLIGA LIVGIVANDE REGN!!!

måndag 28 maj 2018

Varandras motsatser vid samma gata

I lördags firades Näsduksträdets dag med Öppen trädgård hos keramikerparet Annika Liepa och Carl-Olof Damm i deras vackra trädgård Oasen vid Trädgårdsgatan (hörnet Sandgatan) i Borgholm, där näsduksträdet nu blommar för fullt i slutfasen. Ett besök i deras trädgård med härligt porlande vatten i grönskan är alltid en spännande upplevelse.
En bit av Oasen med näsduksträd ...
... där blommorna ser ut som vita näsdukar
På andra sidan Trädgårdsgatan lite längre bort i kvarteret reser sig den bunkerliknande byggnad (mot hörnet Kvarngatan) som fått insändarskribenter att rasa i Ölandsbladet och fått Samhällsbyggsnämnden att prioritera dyrbar sammanträdestid för att på insändarplats gå i försvar för detta hus som nämnden - bestående av sossar, centerpartister, moderater, kristdemokrater och ordföranden Lennart Bohlin (Dåtid Öland) i spetsen* - tydligen anser vara väl "anpassat till stadsbilden och till kultur- och naturvärdena i omgivningen". 
Väl anpassat till omgivningen?
Snarlikt en container på återvinningsstationen på norra industriområdet
Man kan väl utan överdrift sig att Oasen och sistnämnda nybyggnation - med betong ända ut mot tomtgränsen - är varandras totala motsatser.  
Foto: Per Lublin

*)Fotnot: Det ska för riktighetens skull tilläggas att det även sitter en miljöpartist i Samhällsbyggnadsnämnden - Claes Horn af Rantzien - men han var inte med vid det sammanträde när nämnden gav sitt omdöme om detta nybygge. 
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar