söndag 29 juli 2018

Ett besök som gjorde susen!

Den långvariga torkan i kombination med senaste tidens hetta har varit förödande på ett sätt som jag aldrig sett motsvarigheten till i verkligheten. Brunbränd växtlighet med friska träd som dött av vattenbristen. Uttorkade vattendrag. Djur som  far illa av brist på färskt bete och avsaknad på stödutfordring. Och som inte har något att dricka. Och detta i kombination med stor brandrisk och idioter som gör upp eld utomhus trots det totala eldningsförbudet! Har väl aldrig längtat efter regn så mycket som denna vecka. 
Nej jag tror inte på regndans, det har ju redan tidigare provats av politikerna i grannkommunen - och utan resultat den gången som jag minns. Mer än att Mörbylånga blev till åtlöje i svenska medier.
Men vi har en god vän på fastlandet som brukar hälsa på i Borgholm en gång om året. Och alltid när kom kommer på besök så blir det regn, det slår aldrig fel. Så nu sattes hoppet till henne. 
Hon kom med Silverlinjen sent i onsdags kväll och efter tre dagar - nu på lördagsförmiddagen - kom äntligen det regn som vi har väntat så länge på. En förmiddagsskur som jag tror drog fram över hela ön och i alla fall vätte marken lite grann.
 
Och idag har det ju faktiskt regnat riktigt rejält på förmiddagen och mitt på dagen med åskviggar, muller och brak över staden. 
För ett par timmar sedan steg vår regnmakerska ombord på Silverlinjen för att åka tillbaka mot huvudstaden efter väl förrättat värv på Öland och nu håller dom regntunga  skyarna på att skingras.  Sista skvätten kom väl när bussen var på väg bort från Öland över bron.  
Tänk vad ett trevligt besök kan göra susen! 

 Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar