Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 24 juli 2020

Det kom ett mail om hastigheten på övre delen av Storgatan i Borgholm till Ilko, Carl och Stsffan

Det kom ett mail adresserat till Ilko CorkovicCarl Malgerud och Staffan Larsson, dvs till kommunstyrelsens arbetsutskott (som tillika utgör trafiknämnd). Med kopia till mig:
              
Hej! 
Med anledning av den tragiska  olyckan i Färjestaden då två personer miste livet och två skadade.
Så tycker jag att det verkligen att det är dax att sänka hastigheten
på Storgatan från trafikljuset ner till Tullgatan där farterna är mycket över de 40 kilometer som skyltarna visar. Hastigheter som 70-90 kilometer är inte ovanliga. 
Har vid ett flertal tillfällen påtalat detta för kommunen och fått svaret att de finns utryckningstrafik och det skulle inverka negativt för dessa.
Även annan trafik som bussar och  lastbilar skulle få det besvärligt tycker kommunen i de svar jag fått.
Men nu är det verkligen dax för åtgärder för att få ner hastigheten innan det händer en tragisk olycka i Borgholm också. Kanske genom att som polisen gjorde i midsommarhelgen den 21 juni stod i korsningen Storgatan och Torsgatan det hade inverkan på hastigheten under 1½ timma som dom fans där. Finns också andra åtgärder att ta till t.ex. avsmalningar, gupp eller som i Torslunda fallucka i gatan. 
Vill inte höra när olyckan är framme att någon kommunpolitiker Smålandsnytt eller till Er  tidningarna och säger att vi gjort vad har kunnat för det är inte sant.
Hoppas att det händer nått nu!!!!!!!!!! 
Boende vid Storgatan
        
Mailet kom från en kommunmedborgare som dessutom uppgivit både sitt namn och telefonnummer.  
Nu återstår att se hur trafiknämnden agerar med anledning av innehållet i mailet. 
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar