Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 4 juli 2020

Ny landshövding med historiska meriter

I dagens nummer av Ölandsbladet finns en porträttbild på en herre som med bister uppsyn stirrar in i kameran. Det är den nye landshövdingen som ska tillträda i vårt län i höst. Som heter Peter Sandwall och tills nu har varit generaldirektör för Försvarsmakten. 
Säger mig absolut ingenting, för jag har ju förstått att det är överbefälhavaren (ÖB) som är chefen för försvaret, så vad ska dom med generaldirektör till där? 
Och generaldirektörer är något som landshövdingar brukar få bli när dom får sparken så att dom kan fortsätta och uppbära hög lön. Som det t ex kom att bli för dom tidigare landshövdingarna i vårt län, Karlsson Carlzon.
Men namnet Sandwall för mina tankar till att förr i världen var det Sandwalls pilsner som man drack i Borås. 
Kollade lite på Wikipedia och kom fram till att det var Peters farfarsfar Alfred Sandwall som på sin tid drev Sandwalls Ångbryggeri i Borås och som var först i Sverige med att brygga pilsner. Och att det var Peters far Anders Sandwall som senare kom att sälja familjeföretaget till Falken Bryggeri AB Falkenberg, där han fick bli VD.
Att vara sonsonson till en innehavare av ett ångbryggeri - som dessutom varit först i Sverige med att brygga pilsner - slår baske mig mycket högre som merit än att vara generaldirektör. Åtminstone i min värld, den bästa av världar! 
Så välkommen till det nya jobbet Peter Sandwall och visa vad du går för!
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar