Kommunens namn kommer sig av av att man alltsedan förra mandatperioden konsekvent endast utser gubbar som ordförande för samtliga kommunala styrelser och nämnder och kommunen därmed är unik i Sverige!
Kommunen hette tidigare Borgholms kommun.

lördag 25 juli 2020

Tillrättaläggande om Ilkos ”semester” m m

I torsdags skickade jag in en insändare till Ölandsbladet, där jag påvisade att att vårt kommunalråd Ilko Corkovic tagit för lätt på coronan och bl a varit dålig på att informera oss övriga folkvalda och nu dragit iväg på semester. 
Men jag passade också på att ge honom lite ros för han nyligen anlitat väktare mot trängseln på gågatan, samtidigt som jag påpekade att bara två veckor var för lite att ha väktarna på plats.  
Insändaren - med rubriken Coronan tar inte semester - finns med i Ölandsbladet idag och jag lägger ut den här för er som mot förmodan inte har Ölandsbladet:  


Samtidigt ser jag i bladet att Ilko har förlängt väktarnas uppdrag med en vecka! 
Bra, men inte tillräckligt. Så jag sätter mig ner för ett litet tillrättaläggande. Åtminstone på bloggen.
Då plötsligt ringer telefonen. Det är Ilko som vill informera. Vilket sammanträffande! 
Han har just ringt och informerat dom övriga gruppledarna och nu var det således min tur att få veta att allt var frid och fröjd och inga covid-sjuka i kommunens verksamheter. Väktarnas uppdrag hade förlängts en vecka och det kanske skulle bli ytterligare en vecka därefter. Han hade bara varit bortrest tre dagar och nu var han hemma igen. Att man på kommunens servicecenter upplyst om att både ”kommunchefen” och Ilko var på semester och skulle vara tillbaka den 3 augusti, var inget att bry sig om. Dom var alltid tillgängliga om det behövdes.
Så här får det hela läggas tillrätta en aning, alltmedan Coronan - om man får tro Aftonbladet idag - är på väg att gå in en andra omgång i hela Europa. Och den här gången måste banne mig våra myndigheter vara mer redo och inte så förbaskad tafatta. Det handlar om att rädda många liv och förskona folk i vår kommun och närhet från en plågsam sjukdom!!
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar