Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 13 juli 2013

En måndag i Växjö


På måndagen bar det av till Växjö. Hade inbjudan till förvaltningsrätten för att få möjlighet att med vittnesförhör bevisa att offentlighetsprincipen hade åsidosatts när kommunfullmäktige beslutade om nedläggning av en skola på östra sidan, d v s en klar grund för att beslutet - som blev ett dråpslag för Runsten  men ödesdigert i princip för hela kommunen - ska rivas upp.
Buss till Kalmar och sedan tåg.
I förvaltningsrätten hade man från kommunledningens sida laddat upp med hela fem personer som hade rest dit för att försvara kommunfullmäktiges beslut: Fullmäktiges ordförande Jan Erici, kommunstyrelsens ordförande Lisbeth Lögnartsson, den så kallade kommunchefen Christina Madeling, kommunsekreteraren Marie-Louise Johansson och säkerhetsansvarige för stadshusen Jan-Åke Johansson.
Man kan ju undra om det var nödvändigt med så många och vad dom kostade.
Vad som skulle diskuteras var om ytterporten till stadshuset hållits låst eller inte under viss tid av kommunfullmäktiges möte, vilket den inte får vara. Om webb-sändningen fungerade eller inte, vilket den borde göra, så som kungörelsen till mötet var utformad. Och om mötet där frågan om skolorna på östra sidan skulle avgöras borde ha hållits i en större lokal.
Två timmar tog förhandlingen och domen utlovades komma "inom en vecka".
Nu får vi hålla tummarna!
--------------------
I Växjö har storken nyligen gjort besök hos en systerdotter till mig som bor där. Och efter besöket i förvaltningsrätten fick jag tillfälle att träffa den lilla pigga knappt en vecka gamla Majken Vidstige innan det var dags att ta tåget tillbaka. Så mysigt och vilken härlig avslutning på Växjöbesöket!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar