Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 28 juli 2013

Lögnartssonskans uttalanden väcker upprörda känslor


Under veckan som gått har jag kompletterat min tjänstefelsanmälan mot Lars Bylund med det som jag skrev om på bloggen i tisdags. Dessutom anser jag att Bylund borde tas ur tjänst medan brottmålsutredning pågår. Det var ett misstag att han alls fick jobbet som utbildningschef i Borgholms kommun och finge jag råda så skulle han få sparken helt och hållet! 
Därutöver har Lisbeth Lögnartsson retat gallfeber på föräldrar i Runsten genom att gå ut i media och påstå att dom nu blir "lidande" om dom nu ska behöva ändra sina planer och låta barnen gå i skola i Runsten, eftersom dom "sett fram emot" att låta barnen börja i andra skolor! 
Om det är någon eller några som har ställt till lidande och oro för föräldrar och barn på hela östra sidan så är det väl Lögnartssonskan själv och hennes anhang (med diverse olika partitillhörighet från vänster till höger). 
Jag förstår att dom blir förbannade när hon nu går ut och ömkar Runstensborna för att dom får behålla sin skola som dom har velat hela tiden! 
För att alla ska förstå vad som nu gäller vill jag här citera chefsrådman Carl-Gustaf Juhlin vid förvaltningsrätten i Växjö som den 17 juli - sex dagar efter förvaltningsrättens dom - uttalade sig så här till radions P4 Kalmar:
"– Kommunen har att rätta sig efter domen. Det innebär att göra alla förberedelser för att öppna skolan i höst igen, ta in elever, dela in i klasser, skaffa lärare och så vidare."

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar