Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 27 juli 2013

Väderlek och regioner


Väder är ett för många kärt samtalsämne, om dock inte särskilt passande för en blogg, men nog är det väl märkligt att nästan hela fruntimmersveckan har passerat helt fritt från regn - åtminstone i Borgholm - sånär som på ett lätt sommarregn i kvällningen den sjätte dagen som var Emma. 
Nu när fruntimmersveckan är till ända kom det i fredags några få små regndroppar i Borgholm medan kraftiga ösregn översvämmade den småländska storstaden Jönköping. Vadå samma region? 
Ytterligare en anledning att slå fast: Öland inte är och ska inte vara en del av Småland. Vi har en egen identitet och den består inte av nedlagda glasbruk, evinnerliga barrskogar eller regnigt högland. Vi ska heller inte behöva vara det småländska skafferiet som en konstlad "matlandsorganisation" för Småland och Öland vill ha det till! 
Så inte ska vi föra samman Öland och Småland till en storregion  med Östergötland i norr! Ännu värre vore dock att göra Öland och Borgholms kommun till en yttersta utpost i en skånsk region med Malmö som huvudstad! Som det finns vissa som förespråkar.
Låt oss hoppas att tjafset om regionbildningar slutar med att det också går att vara liten och naggande god!

PS. Tänk ändå vad prat om väder kan leda in på annat!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar