Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 11 mars 2018

Det blir bättre!

Tycker att det som nu fyller allehanda nyhetsuppslag och tar mer plats än den värsta valrörelse - det så kallade "mello" - bara blir sämre! De flesta melodibidragen som ska tävla om att bli Sveriges bidrag låter ungefär likadant. Det handlar inte längre om melodierna utan om dom som framför dem och hur dom är utspökade. Och så dessa upphåsade programledare. Vad är det för tramsig fjant som har lett det hela i år?! För att inte bara tala om den fjolliga "medhjälparen"!!! Kan det bli mycket sämre???
Vecka efter vecka har spektaklet nu hållit på. Kommun efter kommun har pungslagits på stora pengar för att få vara veckans värd för eländet. Tror nog att den kommunens medborgare hade kunnat haft bättre användning för dessa sina skattepengar på annat sätt. Tacka vet jag den tid när alla bidragen sjöngs upp i en TV-studio - ett efter ett - av operasångaren Ingvar Wixell - och så fick en jury utse vilket som skulle bli Sveriges bidrag och sen var det klart.
Lyckligtvis verkar det nu vara över för den här gången. 
Så nu kan det bara bli bättre. Och bättre blir det redan ikväll, när det bjuds på musikteaterföreställning i Rungården som heter just "Det blir bättre"! 
Se "flagga" överst i spalten bredvid!**
 *) Fotnot 1: Bortsett från själva Eurovisionschlagerfinalen som ägde rum inför TV-kamerorna någonstans i Europa. Det stora med det hela den gången var ju inte en massa bjäfs runt omkring utan det var att det kunde gå ut i direktsändning i "eurovision" över nästan hela Europa samtidigt
**) Fotnot 1: Flaggorna i vänsterspalten visar lite av sånt som för tillfället är aktuellt och plockas undan allteftersom evenemangen är över.
 Plats för kommentarer!
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar